Thursday, October 15, 2009

COUPLE??




BISMILLAHIRAHMANIRAHIM~

Hari2 aku sbagai seorang 'MUSLIMAH'..hahaha..(msti kne 'boo' dgn mak cik tu takat 90 degree pnya)..sunggoh mmbosankan..orang single n not available..haha..lain mcm gler bunyi,,.

D
on't care larh..tgh pening memikirkan pkara yang x spatotnya aq pkir..(again,lain mcm bunyi)..ksiankan dgn org yang kene dipermainkan ni..xkre la sama ad pmpuan or lelaki..

J
om,post pasal 'COUPLE' 2 ni..mmg semua orang ad keinginan untuk di sayangi what..xnafi dgn bnda tu..tp agak2 la..umor still muda.15..(agak tua sbenrnya) tapi firman Allah sndiri ad mnyebut 'WA LA TAQRABUZZINA' yang brmaksud, 'DAN JAUHILAH ZINA'..

C
ouple ni mrupakan satu 'jalan' permulaan ke arah itu..sapa yang x caya?cpt angkat tgn..haha..tapi ada crita yang lagi sedih+sadis!! Benda tu da mcm jadi satu 'BUDAYA' bagi remaja zaman skarang ni..am i right??

S
esetengah orang ckp,siapa yang x couple ni mcm xde orang yang nk@minat kat dia..siapa cakap mcm tu mmg orang tu xde akal fikiran!dia ad otak,tp xnk pkir bnda2 ni smua..

A
pa yang bez dgn bnda tu ek?ada yang sanggop tinggalkan family,kwn baik sndiri n 'geng'!!kan mlampau tu namnya..pntingkan 'cnta monyet'..

K
ita ptot raih cnta dari ALLAH taw spatotnya..huhu..(meyakinkan pada semua yang mmbaca post ni)pkir2kan lah~

M
asing2 dah besar,Tuhan kurniakan akal fikiran,(nikmat yang besar taw)..pkirkan mana yang baik dan mana yang tidak baik..

S
akit hati mcm mana pun,sabar je la ok.. 'INNALLAHA MAAS SABIRIN' sesungguhnya Allah bersama dgn orang2 yang bersabar..x payah la nk dndam2 ni..buang masa!

No comments: