Tuesday, October 20, 2009

CAN WE DO THAT??Allahuakbar~~

Kalau anda pikir anda masih islam
bacalah...kalautidak......
Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk
membaca ini...
kalau lebih dua minit
tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;)

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha Pengasih...

Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
Suatu hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam..tak nampak apa cuma dua biji
mata and
membawa mesin
gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup
MATI
kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah itu utk menyelamatkan
diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
tinggal lebih kurang
20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat
masing-masing termasuk
Pak Imam tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka tutup mukanya lalu
melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Imam, saya dah
halau
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Imam mulakan sembahyang Jumaat"....
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah....
Macammana.. adakah anda rasa lawak
dgn cerita di atas. Selain
terhibur anda fikirlahlah...


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya 20 yg betul-betul
beriman... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan ALLAH bila
menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
membawa mesin-gun..dia tak
kata pun nak bunuh..
tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru kena ugut terus lari
lintang pukang..lupa yg dia tak sembahyang
jumaat lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma
seminggu sahaja..
tu pun bila time
sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org
kampung.. ada tu lagi dashyat
setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
dalam al Quran"


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya sementara, akhirat
adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dengan boyfriend
atau girlfriend berjam-jam
tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup
masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua
tempat tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yang berunsur agama


Lawak kan ???? Kenapa gelak??! tu kan realiti.. tapi
yang paling lawak sekali..
berapa orang yang lepas baca benda ni
akan sampaikan kat orang lain...
berapa orang yang akan buka email ni
untuk luangkan masa
membaca? berapa banyak????

wallahuaallam~

No comments: