Wednesday, October 21, 2009

macam2!

Buat keja pon nak berkira ek??
penat btol la..
even klau aq pnt mcm mana pon,aq jgk yang kne buat kadang2..
nak ddk satu rumah,tapi [pemalas] dia.pergh!!sapew yang tahan!!
tu x pikir lagi ar klau..
"Kak Long tolong adik buat ni"
"Wani tolong ayah kejap"
"Wani buat susu adik"

Waninya lain,kak longnya lain,
atas panggil kak long,
bawahnya panggil wani.
nk berkejar naik atas lagi,
huhuhu!!

Tu la kehidupan aq sbagai kakk sulong.huh!
amat memenatkan taw,papehal,buat dgn ikhlas..
(tu yang penting)

Tapi klau x de orang tolong tu mmg la mmbara hati aq.
huh!ad adik pon mcm apa..mngadap laptop je.
sakit hati di buatnya taw!org susah payah..dia senang lenang..

Pnh satu hari tu,ad open house(stiap tahun parenz ku buat,tp 2009 xkot)
pak long ajak datang umah kat seremban.ikut dia balik..semua diam je..
ayah tnya sorang2..
"Fira nak ikut?" dia gelng kpala.
"Syukri nak ikut?" kie cme diam je..
nak jgak,ble la ayah nk tnya aq..huhu..
ayah pandang aq,"Wani nak ikot?"
aq dgn happynya anggok..pnt dok umah masa tu..haha..
ayah kata "Wani x leh ikot,nnti x de sapa nk tolong ayah"(senyum)
erm...nasib badan taw.huh..sabow je masa tu.

Mse tu semua orang hanya mampu tersenyum.huh!!
xpela..'IKHLAS'..
erm..tergerak nk post benda ni sebab td adik kesayangn aq SYAFIRA
x nak tolong aq buat kejew.sampai kne tengking pon xnk gerak..
at last,i do all those workSSSS by my own taw..huhu..

SABAR~~

1 comment:

wani said...

dah boleh commen dah..pnt taw bt..hahaha..-->Arque