Wednesday, November 18, 2009

thanks guys..

lalala..memang aq nak buat keje susah dulu ye
rakan2 blogger ku skalian..

ku memang sudah pnye idea untuk cari
'WHY ARE STUDENTS NOT INTERESTED IN READING'
di internet..wakaka.. aku nak buat kje yang senang
sikit dr dorang yang xde internet..

bagi rakan2 ku yang tiada tenet, dorang nak cari kat mana?
ada terpikir?

sama ada dorang akan pikir alasan sndiri or
tanya sorang2 sperti yang disuruh..

huhu..teremo lak kan..

anyway.. Thank you so much la guys yang mmbantu aq..
jasa mu ku kenang..
klau bg in malay i'll translate it..
>.<

4 comments:

studio~stuckindat3 said...

bosan, sebab dorang nak jawapan on the spot jadi membaca bukan salah satu jalan yg dorang suka, so dorng bertanya, spt yg kamu lakukan...
stuckindat3

ijat
sebab dorang x nak membaca dorang pikir dorang masa muda~~mati bila tua~
ilmu tu tak berapa penting bagi dorang jadi enjoy

wani said...

alamak..amat pedas dgn comment mu itu..

>.<

tp ni mmg dia swoh interview.. sonya xde kne mngena..

sape kata saya malas mmbaca?huhu..org yg berblogger ni kne rajin mmbaca bru dapat information..

am i rite?.. ^.^

ieza said...

hi..hurmm..pada pendapat aku.

1) dak2 ni kurg minat membaca buku sbbnye mungkin kurang pendedahan since kanak-kanak lg..cuba tengok budak2 skg...diorg byk didedahkan dgn PLAYSTATION, GAMEBOY, and COMPUTER, INTERNET..n ape2 ar yg elektronik..

2)sbb rupa buku kita tak menarik..kalo korg perasan ar, buku yang ada kat pasaran cover, kurang menarik...bila kurang menarik, tarikan tuk membaca tu kurg..cube korg compare buku tempatan kita, ngan oversea books..korg mst akan rasa lbh berminat nak baca buku dari oversea..coz cover dia menarik..bak kata orang..1st impression is from its looks..camtu la jugak buku..kalo tak menarik luaran, dalaman lum tentu kita nak tgk..tul tak?? buku yang cover org minat mst majalah hiburan..sbb ape? selain artis dikenali..jugak sbb cover page yg berwarna warni...

3) kalo dari segi buku sekolah lak..hurmm..sah2 la kena baca kan..kalo tak..memang ar tak pas..

+akufobia+ said...

banyak sangat alternatif yang memesongkan kita dari membaca.banyak hiburan yang dilihatkan terlebih menarik dari bacaan.semua da menghilangkan minat dari membaca ke arahkan yang bendabenda macam tu la.cuba takde bendabenda tu semua,mesti automatic paling bacin ada la benda diorang baca.