Friday, April 16, 2010

korang penah gaduh dengan ayah sendiri?!

panas betol aku dengan ayah. =.=
pagi tadi...

toktoktok....toktoktok...
"Wani!bangun.!"
"Ayah,pkol bape ni?"
"6 lebih.."
"wani x nak skolah!"
"xde2..Stiap hari Jumaat kau nak ponteng.kali ni dgr kata ayah!"
"iron board rosak la!"
"kenapa x gosok dari mlm td?"

okey.masa ni, ada naik suara okey masingmasing panas.
dia pon tros je masok dalam bilik dia.mandi.
aku dengan prasaan yang panas, mandi gak.


mandi2..da pkol 6.20.
baju x gosok lagi.aku mintak tolong mak aku gsokkan pon, dia buat DAK je.panas lagi.
tp aku lepak je ar kan.hati je panas.riak smua cool je.xgopoh pon. >.<
pastu sarapan2.
masa ni da sjuk la sikit kan.xde la panas mcm pagi td.
masok krete.slalu aku la paling banyak mulot!
tp pagi td gua diam je.mcm orang bisu. XD


balik sekolah......
aku bebual je dgn Fira mcm biasa tanpa menghiraukan bapak aku dan kie (adik laki aku)
masa ni dalam kete nak balik umah. XD
ayah still try bebual dgn aku.tp aku diam je..!

kat umah.....
"fira, tanya ayah, dia nak makan ke x"
xalih2 ayah yang tros cakap
"xpayah.ayah x nak makan."
aku da buat muka da kan masa tu.

20 min kemudian.mak kesayangn aku balik.
dorang (parenz aku) bebual kat dapor
masa ni ayah da makan da kot ngn ibu.
aku nak amik ayam masa tu.
"Wani kenapa x nak tegur ayah?"
aku diam amik ayam tros bla dok depan ngn adik2 aku.
(biadap kan?sape swoh buat aku marah?)


kesimpulan..jangan ikot perangai aku okeyh!!!
x baik. DOSA!
tapi aku xtaw bila nak tegur dia.tunggu aku cool la kot.
rasa bersalah ada woh.
tapi ego aku tinggi nak buat mcm mana?
huhu.aku mmg da cadang baik punya cuti,.
tapi dia x bagi.
sungguh la.aku mmg keras kepala.!
nak buat mcm mana.dah itu aku kalau terlalu marah. =.=


Sorry ayah, WANI SAYANG AYAH OK!

6 comments:

+akufobia+ said...

masa untuk bermaafan.kuat.

wani said...

kuat.?huhu.

biar la dia.nnti baik sendiri.tp x penah la sampai mcm ni skali.

om_rame said...

saLam kenaL

wani said...

salam kenal gak

Anonymous said...

sedangkan nabi ampuunkan umat. kau sape taknak maafkan ayah kau? sori, ayat kasar sebab aku memang pantang budak kurang ajar dengan makbapak yang dah besarkan elok2. pastuh, boleh pulak kau panggil ayah kau, DIA? apekah? kau tahu respek x?! kau jangan nak ikut suka kau je hidup. emosional takbertempat. baik kau mintakmaaf cepat. dan satu lagi. bapak kau nak yang terbaik utk kau bkn utk dia je. so, kau takyah marah!

sory ats kata2 kasar ni. sesugguhnya aku pantang budak kurang ajar dgn makbpk. dan tolong, sblum btindak. FIKIR!

aku; saudara seiman :)

wani said...

hailaaa.salam saudara seiman. :)
awak, post tu da berzaman taw.nak reply komen ni kne cari balik post-post yang dulu.da kat blakang-blakang da post ni. ;) then, ayah mmg baik dengan saya.so, jangan la jelez!!!! kami bergurau senda.the end saya cakap balik la dengan dia and dia pon MINTA MAAF balik dengan saya.so, ksimpulannya, kami keluarga yang hebat! ;D sebab kami sehati sejiwa dan gaduh hanya dalam masa satu hari (paling koman) paling kejap pon 2 min.ok?ada masalah?