Monday, June 28, 2010

first experience. Alhamdulillah.

Para pelajar SMK Dato' Onn.
Ibu bapa dan para pelajar
Ikhwah (kru KRJ)
Us. Atas dari kiri : Saya, Mak Ude, Kak Mas, Kak Jannah
Bawah dari kiri : Kak Asma', Makcu, Kak Kausar, Kak Yan, Kak Nurul


Alahmdulillah. apa je nak cakap kan. Tapi syukur sangat-sangat. huaaaahh. "Macam mana boleh terjebak sampai ke sini ni Wani?umur baru lah 16 tahun kan?tapi dah jadi fesi untuk umur yang lagi tua dari kamu huh?" Allah,.panjang sangat critanya. sebelum post ni, aku ada post yang aku sangat merindukan kru-kru KRJ dan Kak Asma'.kan?heh.kemudian, memulakan langkah kanan contact balik dengan Kak Asma' kat FB.apa lagi, saling bermsg-msg, skali timbul, "wani nak join kru krj? 26 dan 27 (sabtu dan ahad ni)" Allahuakbar.aku pon terus je la reply, plan on.sampai la sekarang ni.sebab tu ada yang menyatakan, jangan la benci sangat dengan sesuatu perkara, takut nanti kamu akan menyukainya. heh.

masa mula-mula ikut progrm KBM (Keindahan Bersama MU) kat sekolah, hati sangat la tidak rela, dan sangat la tidak suka. aku berfikir, 'Suka orang la, biar la bila pon nak taubat, benda ni kan tidak perlu dipaksa?kan?!'tapi, lepas kali kedua ikut kat Adtec (anjuran PPD) hati mcm da terbukak lorh.masa tu lagi berkesan sebab pergi dengan hati yang ikhlas kerana Allah.hehe. kemudian, kali ni pergi, jadi fesilitator pulak. Kalau da takdir tu, benci macam mana pon, tetap akan terjadi kalau kehendakNya. kan?

Mula kat SMK Dato' Onn (Simpang Lima). mula-mula parenz macam x bagi pergi, kemudian, entah mcm mana, dorang benarkan (kalau benda da baik, sure dapat) wow!pengalaman, memang x dapat beli kat mana-mana.sumpah cakap. sangat bez. syukur sangat. mcm x percaya kot dapat berdiri sama taraf dengan kakak-kakak fesi yang sangat berpengalaman mcm dorang. syukur sangat-sangat.dan dekat sana, aku belajar mcm-macam.x terkira. ~.~

masa balik, kak Asma cakap dengan kak jannah.
"Enti,pikat Wani"
aku da mcm blur..
kak Jannah jawab
"tengah pikat la ni"
lagi la aku tak paham langsung apa yang dorang cakapkan.aku rasa dorang akan berusaha untuk 'tarik' aku ke KRJ ni kot. (IKRAM) nama baru kan? =)
yang penting, umur sangat dirahsiakan.pelajar sana semua tanya umur aku berapa dan aku hanya menjawab "lebih 13 dan kurang 30" hehe. sesungguhnya aku tidak berbohong. rasa mcm bersalah jugak sebab kakak Form 6 pon salam cium tangan aku. Allah, hati da mcm apa je masa tu.bersalah yang sangat menebal la. =,= tapi kene tabah! biar pecah di perut jangan di mulut.

The End. Pengalaman yang x kan dilupakan seumur hidup. "terima kasih daun keladi, lain kali boleh jadi fesi lagi" <-- bak kata Makcu. Insya-Allah kalau Pihak KRJ jemput. *winkwink.aku sentiasa bersedia mengorbankan tenaga untukNya.

2 comments:

+akufobia+ said...

haha.duppduppdupp.to anak jiwa.erkk.

wani said...

apakah?HAHA

;)