Wednesday, November 10, 2010

part 1 [bosan]

Tempat, kedai makan. Keadaan yang hampir dengan final exam dan perlu membawa buku ke mana-mana sahaja. Walaupun sedang ber'date'.

"You, free?"
"Uhuh? Okok lah. Ada apa?" mengerutkan sedikit muka sebab dah kelam apa yang dibacanya.
"Can I ask you something?"
"Obviously, you just did it my dear." menutup buku dan merenung gadis dihadapannya.
"Heh. Fine. Apa cerita ex you yang you sayang sangat tu eh?" straight sangat ke aku tanya ni. Like i care, yang penting sampai terus apa yang aku nak tanya.
"Err. Yang mana ni?" why now la baby? kan dah nak final exam...c'mon laa.
"Jangan lah buat-buat tak ingat pulak. You ni laa."
"Kenapa you nak taw? Jelous eh." senyum jahat dah muncul.
"You wish." ketawa terpaksa dipaksa buat.
"Lain macam je bunyi? Haha. She's doing fine. Alhamdulillah."
"so, you masih contact dia la ni?"suara yang semakin cuak.
"Why i can sense a jelous voice eh? ni kenapa mcm ada hard conversation between us? Kenapa ni?" tangan dah tarik gadis dihadapannya supaya duduk di sebelahnya.
Senyap.
Sepi.
Sunyi sambil memandang keadaan sekeliling.
"Are you ok honey?"
"I? ok je. Nampak macam tak sihat ke?"
Matanya sudah merenung dalam mata perempuan yang berada disebelahnya dan serta merta memeluknya dengan erat dan berkata,
"I know so much that you are not ok."
"Tell me something that i don't know la Arif."
"Kan dah agak. Mesti ada benda yang tak kene ni. Kalau tak, tak kan keluar soalan macam tu sekali."
Senyap.
"Enough. Drop the subject. I stress la dear. Cheer me up?" memberi senyuman yang boleh membuatkan ramai hati wanita cair macam lilin.
"Emmm? You hantar I balik?"
"Kenapa ni? Look at me." 
Speecless. Entah kenapa malam ni lebih banyak diam dan tidak seperti selalu kalau lepak dengan dia ni.
"Cuba bagi taw I kenapa you jadi macam ni? Dia ganggu you eh?"
Diam lagi dan lagi dan lagi. tanpa sedari, bening air matanya sudah mengalir.
Now what la Syafi? Huh.
"Jom, kita balik."
Bangun dan mengemas tapi dihalang oleh Arif yang terlebih dahulu tangannya pantas mengemas barang-barangnya.



*bersambung? HAHA aku boring gila!

2 comments:

apan lee said...

uiks.ni cerita bersiri ke ape ni?

wani said...

entah.masa tu boring sangat kot.

kalau rajin sambung lah nanti. =p