Thursday, October 29, 2009

bufday mom!!

SWEET COUPLE!!aawwww!haha
DI PEJABAT(SENYUM LAWAU DIMANA PON BERADA)
xnmpak tua kan???

WITH MY YOUNGER BRO (SATU2NYA ADIK LELAKI)

huaaahhh!!hari yang memenatkan hari ni.
very2 tired but happy la.. Sbbnya yang first, BUFDAY MAMA yang aq cintai..
29 oktober 2009..
hari jadi mama yang ke 40..huaaaahh..tuanya ma!TAPI,awet muda u..mke xnmpak 40 taw! aaaawwww! tgoda i..hahaha..smalam,aq+ayah g cari baju untuk dia n i thought that baju kurang was the expensive one in that shop!pergh!gler grand ar..jgn crita,ble bayar,cecah RM200..haha..duit ayah,bukan duit aq.pastu kteorg pg florist.bli bunga..siap penghantaran ke office dia adalah mncecah RM60.agak besar la. Red+pink Roses..gler cantik yang pnting.RAHSIA besar taw tu..btween me n my fther only.haha..pastu balik..
ALAMAK!lupa..beras habis..lupa nak ckp ngn ayah..dia g bli so ada la modal mau klentong fira yang aq n ayh xjmpe pape pon hadiah 4 oru mom..
"Tu ayah pg bli beras je untuk hari jd mama"
dia pnye riaksi..haha..tkejut..
pkol 12 mlm td,ayh bg la hadiah tu kat mama.,dia punya happy..sronok!pg td dia marah aq coz komplot ngn ayh.haha! (ada lagi kejutan pasal bunga tu..ni baru sikit..hati aq cakap)
tu td ble bunga smpai,ayh crita mama nangis taw....terharu maybe..dia berkhidmat kat Pejabat Pelajaran Daerah Batu Pahat..huaaahh..
jap ag dia balik,msti dia marah aq lagi..hahaha!!

LOVE U SO MUCH MAMA!
SMOGA PANJANG UMO
AMINNN~~

yang kedua,td kat skul,even mmbosankan+ckgu jemor dak2 form 3(buat sukaneka)
lpas rehat dak2 3 BUMI (yang dikenali sbagai klas paling pasif+NERD sbb baca bku je sbelum PMR+tidak mmbuang masa dgn begitu sahaja.klau xde ckgu kat klas,tangn masing2 bgerak siapkan kerja yang bnyk) brubah identiti menjadi 'LIAR' smpai kne sound ngn dak klas lain..
isma bawak laptop,apa lg,ber'DANCING' la yang lain..haha..mmg 'PANAS' gler nak mati la..nasib baik skul tu semua pmpuan..klau ada lelaki,xtdo malam rasanya dorang..aksi 'MENGAIRAHKAN'!!!
hahaha...tu la,bdk2 NERD klau dah gila.bez sangat2 hari i la..kerjanya ktawa jew..


p/s:mlm ni dinner kat mana ek?hotel hopefully!! YEAH!! XDD

Tuesday, October 27, 2009

gler bez~~

SUPERNOVA

music is my life..
bior xde tv,komp,apa2 je la..jgn xde radio..huhuh..
tp alhamdulillah..semua kmudahan ada kat umah ni..hehe.
sayang amt ama parenz ku.ngeee~

cbe ar dgr lagu ni..bez~tp kne sabor ar..klau tenet mcm siput babi<--bak kata arque..
baik lain kali je dgr..lmbt gler loadingnya.haha..
Tiara ft Supernova-Time To Love.
meaning gler babe..
rentak jiwa aq..huhu..
[link]


p/s:fuad mana kau pg?sihat?huhu..rindu lak.>.<

Monday, October 26, 2009

gila ramai!


tanpa aq sedari. hahahaha!! apa rasa di permainkan ek? sakit x? huuaaaahh~ nak crita sikit ni.. aq xsedar pon bnda ni blaku dlm diri aq. padahal tahun ni pekse bsar.PMR.

langsong xgne otak.. hahaha..cinta monyet.aq pnah couple dgn 6 org! huh!bpe kali tu jgn crita la..break couple,break,couple. IN A YEAR! akhir tahun last year sampai hari tu.

ble la nak insaf ek?nasihat..bagiku kata2 ksedaran..ksian laki2 yang aq mainkan. mesti sakit kan dorang?huhuhuh.. td xde kerja,kira satu2.baru aq prasan.

Ya Tuhan,tolong aq deh.. :((

Thursday, October 22, 2009

So Sorry Babe~~

i'm not perfect dude~
xnk ngaku tp kne gak,hari2 aq igt kan kau!
~ever n ever~
this rose for u..^^

~aq rasa pon aq mcm kau..klau kau xde@gadoh,aq x tntu arah~
~huuuaahh~
~jgn ar mrh lama2 ngn aq..(mengharap ni)~
~.:SO SORRY BABE:.~

wani junior??

huaaah~without maku up aww.huk!
awww~
post!

Sama ke muka?my mom said that "mke wani masa kicik sama ngn mke alisya.."
huuuahh..mmg gmbr masa kcik aq,mcm ni la..lbih kurang je..
cme bezanya?dia 'anak teknologi'..
aq biasa2 je..
rasanya,bnyak2 adik bradik ku,dia la yang paling untung..
paling manja+gedik+mengada2(taw la paling last)+cute gler.
pantang bgambar..dia punya post..haha..KALAH org besar.>.<
klau pnt balik skul,main ngn dia sure 100% penat lelah tu hilang..
kuat ktawa,pantang klakar sikit..
glagat dia..fuh!!x lawan sesapa la..
buah hati ku?(ye la kot!haha)
.:NUR SYAKILA ALISYA:.
my youngest sister..^^

Wednesday, October 21, 2009

macam2!

Buat keja pon nak berkira ek??
penat btol la..
even klau aq pnt mcm mana pon,aq jgk yang kne buat kadang2..
nak ddk satu rumah,tapi [pemalas] dia.pergh!!sapew yang tahan!!
tu x pikir lagi ar klau..
"Kak Long tolong adik buat ni"
"Wani tolong ayah kejap"
"Wani buat susu adik"

Waninya lain,kak longnya lain,
atas panggil kak long,
bawahnya panggil wani.
nk berkejar naik atas lagi,
huhuhu!!

Tu la kehidupan aq sbagai kakk sulong.huh!
amat memenatkan taw,papehal,buat dgn ikhlas..
(tu yang penting)

Tapi klau x de orang tolong tu mmg la mmbara hati aq.
huh!ad adik pon mcm apa..mngadap laptop je.
sakit hati di buatnya taw!org susah payah..dia senang lenang..

Pnh satu hari tu,ad open house(stiap tahun parenz ku buat,tp 2009 xkot)
pak long ajak datang umah kat seremban.ikut dia balik..semua diam je..
ayah tnya sorang2..
"Fira nak ikut?" dia gelng kpala.
"Syukri nak ikut?" kie cme diam je..
nak jgak,ble la ayah nk tnya aq..huhu..
ayah pandang aq,"Wani nak ikot?"
aq dgn happynya anggok..pnt dok umah masa tu..haha..
ayah kata "Wani x leh ikot,nnti x de sapa nk tolong ayah"(senyum)
erm...nasib badan taw.huh..sabow je masa tu.

Mse tu semua orang hanya mampu tersenyum.huh!!
xpela..'IKHLAS'..
erm..tergerak nk post benda ni sebab td adik kesayangn aq SYAFIRA
x nak tolong aq buat kejew.sampai kne tengking pon xnk gerak..
at last,i do all those workSSSS by my own taw..huhu..

SABAR~~

Tuesday, October 20, 2009

CAN WE DO THAT??Allahuakbar~~

Kalau anda pikir anda masih islam
bacalah...kalautidak......
Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk
membaca ini...
kalau lebih dua minit
tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;)

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha Pengasih...

Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
Suatu hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam..tak nampak apa cuma dua biji
mata and
membawa mesin
gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup
MATI
kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah itu utk menyelamatkan
diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
tinggal lebih kurang
20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat
masing-masing termasuk
Pak Imam tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka tutup mukanya lalu
melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Imam, saya dah
halau
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Imam mulakan sembahyang Jumaat"....
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah....
Macammana.. adakah anda rasa lawak
dgn cerita di atas. Selain
terhibur anda fikirlahlah...


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya 20 yg betul-betul
beriman... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan ALLAH bila
menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
membawa mesin-gun..dia tak
kata pun nak bunuh..
tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru kena ugut terus lari
lintang pukang..lupa yg dia tak sembahyang
jumaat lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma
seminggu sahaja..
tu pun bila time
sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org
kampung.. ada tu lagi dashyat
setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
dalam al Quran"


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya sementara, akhirat
adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dengan boyfriend
atau girlfriend berjam-jam
tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup
masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua
tempat tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yang berunsur agama


Lawak kan ???? Kenapa gelak??! tu kan realiti.. tapi
yang paling lawak sekali..
berapa orang yang lepas baca benda ni
akan sampaikan kat orang lain...
berapa orang yang akan buka email ni
untuk luangkan masa
membaca? berapa banyak????

wallahuaallam~

doa yang sering di lupakan?

Doa masuk tidow



Doa bangun tidow



Yakin punya la. Mesti ad yang x ingat punya doa ni. Main larong je arn. Lepas tidow lagi la x igt pape. Huh?? (Nk tidow baca doa wani, takut x bangun pulak esok)<-- Ayat kak Asma' yang mmg x kan aq lupakan..Gerun yang amat.hahaha..menakutkan btol la dia tu. Klau bebual,msti ada soalan 'TRAP'..xsuka.tp tu la yang mnyedarkan aq.. XDD

Monday, October 19, 2009

hang out!~


BP Mall??lama yang amat x hang out kat sana~rumah aq yang ke3 tu taw!!hahaha..lepas gler gian..alhamdulillah,,syukur sgt..dpt gak lepak2 ngn kwn2..rndukan saat itu..huh??total up dlm 7 jam kat sana..

Tgk movie..'TSUNAMI'..klakar+sedih(smpai kluar air mata)+suspen+romentik(part yang paling fary suka XDD)==BEZ YANG AMAT~~makan?jgn crita..sbelom tgk movie,mkn kat MK (Makanan Kampong),pastu lepak kat Food court(sementara tunggu Isma+Malin kereoke) pastu lepak lak kat Old Town..tu yang lepak2..bli air Cool Blog,2 cawan total..bli Papa Roti,sampai bebelas ringgit untuk family..XDD..igt lagi family taw..tgk..balik rumah,penat dia...FUH!! Berganda..hahaha,,.

Erm..tu yang bez...yang x bez???huaaaaah!!!BENCI!!!!!boleh plak terserempak ngn 'SHAHRIR FITRI' with his 'NEW GIRL FREND' ..masa tu riaksi..subhanaallah..Allah je yang taw..sedih+jelez?????wallahua'lam..sakit sangat hati!!!!!!tros x de mood..orang nak happy2..dia lak potong line.ermm..takdir Tuhan..my ex-bf?Kluar dgn mkwe baru???depan mata?Bermesra?????WHAT THE???erm..bior la..(knape dia smakin smart?)yakin wani??oh plez la babe.. SINGLE!pertahankan bnda tu!YEAH!! XDD tapi,sakit hati ni,sapa yang nk dgr?klau la boleh,,masa tu jugak aq nak lempang muka dia laju2!!huhh..istighfar wani..bt2 bersabar~

dah la,xmoh post panjang2..sakit yang amat hati aq.. MOOD: >.< + :((

Resepi Kek Usaha Kejayaan~ XDD

Bahan-bahannya;

250 gm Daya usaha

100 gm Kesabaran

100 gm Keimanan

190 gm Keinsafan

150 gm Pengorbanan

150 gm Campuran akhlak mulia
( boleh didapati dari didikan yang baik dan sempurna )

8 sudu the rasa tanggungjawab

200 gm senyum secukup rasa

Cara-cara membuatnya:

Pukul semangat hingga menjadi kembang dan kental. Masukkan usaha dan kesabaran, gaul sehingga sebati. Masukkan keinsafan sedikit demi sedikit . Biarkan adunan menjadi lembut. Setelah itu campurkan keimanan , rasa tanggungjawab dan campuran akhlak mulia. Ia perlulah dibungkus dengan kertas ingin tahu dan ingin mencuba. Masukkan adunan tersebut ke dalam mangkuk bertimbang rasa dan tolak ansur. Hiaslah dengan senyum yang menawan kemudian bakar dengan tenaga yang ada.

p/s : Untuk mendapatkan kek yang cantik dan elok, jauhilah ia dari air mata putus asa walaupun setitik. Oleh kerana kek kejayaan ini amat sukar unutk dibuat, syabas kepada sesiapa jua yang berjaya melaksanakan dengan baik.

Semangat9!!!xmoh la lagi sedih2..buang masa!! Jangan pndang blakang pandang ke hadapan!yupe,tu yang btol,ap yang kita dapat bila sedih??get up n build new life..ermm.lupakan apa yang dah lepas..jadi manusia yang senang menerima hakikat+cekal+tabah menghadapi ujian-Nya.. Sesungguhnya apa yang berlaku adlah khndak DIA.. Smoga, segala urusan akan datang akan jd lebih mudah..AMINNN~ (bagi yang melayan ku ketika daku kurang sihat mentalnya,lempang aq kuat2!sampai aq sdar..haha.maaf yang amat jika bnyk mnyusahkan.hopefully,kau mmbacanya..XD)



Sunday, October 18, 2009

Penat~


Huaaaah..lambat lak on9 hari ni..kne kemas rumah taw..tolong ayah..(spring cleaning)<--ayat mak cik tu..kemas smpai ayah puas hati baru dpt hadiah 'wayar'..huk?wayar?wayar untuk cennection internet..hahaha..mlampau..dia g cabot wayar tu spaya xleh on9 taw..ayah2..n now,jmput la dtg umah...rumah ku berseri2.(haha..puji rumah sndiri.)

Post pasal 'AMARAH' yok..mcm mna kita marah ek?cantik ke bila kita mrh?boleh kita kawal marah kita?ad orang yang sanggp bunuh org taw..ada yang caci maki org yang dia x suka(diri ku yang dulu..troknya..!)ksian orang yang aq makikan tu ek..dia x de pape,aq yang mnambah dosa..haha..sbenrnya,bnda ni bgntung pada diri sendiri.mcm mana kita mengawalnya,mcm mana kita atasinya..adakah dgn mngmbil wudu'?adakh dgn mmbaca Al-Quran?or mndirikan solat?istighfar?mana satu agaknya yang kita lakukan?dekatkan diri dgn Tuhan or makin mnambah "DOSA"??pkir2kan~

L
pskan tensyen?lagi satu crita yang bez..huk!mcm mana ek?on9 sampai komputer@ laptop mletop? hahahaha.. (diriku yang skarang.) or bkak radio @ volume sampai hbs? (diriku yang lama) marah orang xtntu pasal? badmood x tntu hala? mnjerit mcm orang gila? haha.. (tu semua yang aq bt utk mlepaskan geram..troknya..ubah2la prangai mak cik!) tapi klau kita marah sangat9?huhu..mana boleh kawal..mcm td+smalam petang..adik xnk bt ap yang aq suroh..(syukri),da ckp bnyk kali.xphm gak..ckp bhasa melayu x jalan,ckp english lagi la x jalan..dia phm,bkn xpaham..punya marah,pkol+cubit dia..huhu..masa pkol,x rasa pape..lpas pkol ad rasa simpati..bayangkan org marah pkol?kan trok..

Erm..ksian sapa yang jadi mangsa..moga2 di jadikan teladan..klau marah,istighfar je bnyk2..smpai reda..huh!!cukup la sampai sini dulu XD..salam~

Saturday, October 17, 2009

MERSING!



Kah9...swonok towl hari ni..tp pnt yang amt~pg mersing balik hari..hahaha..tp sronok ar..dah janji ngn pak ngah yang lps pmr nk g sana..janji kne tunaikan klau x,jd org munafik..hahaha!!

O
pen house??banyk sgt..mmg proses mnambahkan 'HAM BURGER' hahaha..fary,jwb cepat~bez2.
.


H
ari2 ku sbagai seorang yang 'single mingle'..amat mmbosankan..crita kat HBO mcm xnak lagi 'lucah' ar arn,,hahaha..klau ad pape dulu,ad tmpat mngadu domba..smpai 3 orang satu masa..yalah~zaman 'KEGEMILANGAN'..skarang??


H
uhuh..mnyedihkan..:(( xpew2..yang penting dosa phala.haha..(alim lak arn..msti kne 'boow' takat 180' ngn minah tu)yohoo~hang out2..senin ni.proses mmbuang masa..hahaha..nnti bln 11 da kne blajar form 4..


A
gain..lalalalalalala~~boshan2..sronok sbenrnya hidup ni klau di isi dgn bnda2 yang berfaedah..am i rite?ngadap komputer@laptop smpai berjam2..sampai x igt dunia..dr pagi smpai ke malam ke pagi..sanggop x tido?(phala free pon xnk..tdo tu ibadat kan?)btolkan klau ku salah fakta..hahaha..


p/s:klau nk couple balik ley ark??huhuhuhu..

Thursday, October 15, 2009

COUPLE??




BISMILLAHIRAHMANIRAHIM~

Hari2 aku sbagai seorang 'MUSLIMAH'..hahaha..(msti kne 'boo' dgn mak cik tu takat 90 degree pnya)..sunggoh mmbosankan..orang single n not available..haha..lain mcm gler bunyi,,.

D
on't care larh..tgh pening memikirkan pkara yang x spatotnya aq pkir..(again,lain mcm bunyi)..ksiankan dgn org yang kene dipermainkan ni..xkre la sama ad pmpuan or lelaki..

J
om,post pasal 'COUPLE' 2 ni..mmg semua orang ad keinginan untuk di sayangi what..xnafi dgn bnda tu..tp agak2 la..umor still muda.15..(agak tua sbenrnya) tapi firman Allah sndiri ad mnyebut 'WA LA TAQRABUZZINA' yang brmaksud, 'DAN JAUHILAH ZINA'..

C
ouple ni mrupakan satu 'jalan' permulaan ke arah itu..sapa yang x caya?cpt angkat tgn..haha..tapi ada crita yang lagi sedih+sadis!! Benda tu da mcm jadi satu 'BUDAYA' bagi remaja zaman skarang ni..am i right??

S
esetengah orang ckp,siapa yang x couple ni mcm xde orang yang nk@minat kat dia..siapa cakap mcm tu mmg orang tu xde akal fikiran!dia ad otak,tp xnk pkir bnda2 ni smua..

A
pa yang bez dgn bnda tu ek?ada yang sanggop tinggalkan family,kwn baik sndiri n 'geng'!!kan mlampau tu namnya..pntingkan 'cnta monyet'..

K
ita ptot raih cnta dari ALLAH taw spatotnya..huhu..(meyakinkan pada semua yang mmbaca post ni)pkir2kan lah~

M
asing2 dah besar,Tuhan kurniakan akal fikiran,(nikmat yang besar taw)..pkirkan mana yang baik dan mana yang tidak baik..

S
akit hati mcm mana pun,sabar je la ok.. 'INNALLAHA MAAS SABIRIN' sesungguhnya Allah bersama dgn orang2 yang bersabar..x payah la nk dndam2 ni..buang masa!