Monday, June 28, 2010

first experience. Alhamdulillah.

Para pelajar SMK Dato' Onn.
Ibu bapa dan para pelajar
Ikhwah (kru KRJ)
Us. Atas dari kiri : Saya, Mak Ude, Kak Mas, Kak Jannah
Bawah dari kiri : Kak Asma', Makcu, Kak Kausar, Kak Yan, Kak Nurul


Alahmdulillah. apa je nak cakap kan. Tapi syukur sangat-sangat. huaaaahh. "Macam mana boleh terjebak sampai ke sini ni Wani?umur baru lah 16 tahun kan?tapi dah jadi fesi untuk umur yang lagi tua dari kamu huh?" Allah,.panjang sangat critanya. sebelum post ni, aku ada post yang aku sangat merindukan kru-kru KRJ dan Kak Asma'.kan?heh.kemudian, memulakan langkah kanan contact balik dengan Kak Asma' kat FB.apa lagi, saling bermsg-msg, skali timbul, "wani nak join kru krj? 26 dan 27 (sabtu dan ahad ni)" Allahuakbar.aku pon terus je la reply, plan on.sampai la sekarang ni.sebab tu ada yang menyatakan, jangan la benci sangat dengan sesuatu perkara, takut nanti kamu akan menyukainya. heh.

masa mula-mula ikut progrm KBM (Keindahan Bersama MU) kat sekolah, hati sangat la tidak rela, dan sangat la tidak suka. aku berfikir, 'Suka orang la, biar la bila pon nak taubat, benda ni kan tidak perlu dipaksa?kan?!'tapi, lepas kali kedua ikut kat Adtec (anjuran PPD) hati mcm da terbukak lorh.masa tu lagi berkesan sebab pergi dengan hati yang ikhlas kerana Allah.hehe. kemudian, kali ni pergi, jadi fesilitator pulak. Kalau da takdir tu, benci macam mana pon, tetap akan terjadi kalau kehendakNya. kan?

Mula kat SMK Dato' Onn (Simpang Lima). mula-mula parenz macam x bagi pergi, kemudian, entah mcm mana, dorang benarkan (kalau benda da baik, sure dapat) wow!pengalaman, memang x dapat beli kat mana-mana.sumpah cakap. sangat bez. syukur sangat. mcm x percaya kot dapat berdiri sama taraf dengan kakak-kakak fesi yang sangat berpengalaman mcm dorang. syukur sangat-sangat.dan dekat sana, aku belajar mcm-macam.x terkira. ~.~

masa balik, kak Asma cakap dengan kak jannah.
"Enti,pikat Wani"
aku da mcm blur..
kak Jannah jawab
"tengah pikat la ni"
lagi la aku tak paham langsung apa yang dorang cakapkan.aku rasa dorang akan berusaha untuk 'tarik' aku ke KRJ ni kot. (IKRAM) nama baru kan? =)
yang penting, umur sangat dirahsiakan.pelajar sana semua tanya umur aku berapa dan aku hanya menjawab "lebih 13 dan kurang 30" hehe. sesungguhnya aku tidak berbohong. rasa mcm bersalah jugak sebab kakak Form 6 pon salam cium tangan aku. Allah, hati da mcm apa je masa tu.bersalah yang sangat menebal la. =,= tapi kene tabah! biar pecah di perut jangan di mulut.

The End. Pengalaman yang x kan dilupakan seumur hidup. "terima kasih daun keladi, lain kali boleh jadi fesi lagi" <-- bak kata Makcu. Insya-Allah kalau Pihak KRJ jemput. *winkwink.aku sentiasa bersedia mengorbankan tenaga untukNya.

Tuesday, June 22, 2010

yada~

huaaah.lama seyh x online rasanya.
addmath aku failed!
aku rindu gila dengan kak Asma'
rindu kot dengan KRJ.
sakit jiwa, sakit kepala, sakit badan, sakit hati, semua sakit inside and out!

Tuesday, June 15, 2010

happy birthday.

Amir


Selamat hari lahir yang ke 17 sayang!
May Allah bless.

to stalker bagi pihak Amir,
aku nak cakap,
aku upload pic dia.

memoirs




Naja punya keje la ni kan.hoho!thanks!
well, sumpah la aku rindu korang!
heh.
sweet memories my dear. ;)

what's wrong with you huh?

T_____T

terasa sedih gila sebab

1. Lagu kat profile aku x leh bla (menusuk!)

2. Dia buat hal dengan aku (x kisah sangat sebab da biasa dengan perangai dia tu)

3. Bila ma nak balik! rindu gila.susah taw ma x de kat rumah! (kursus untuk 3 hari)

4. Ayah x sihat, 50% holiday cancle. (again.kalau mcm tu, maknanya aku xde pergi mana-mana pon cuti ni) T___T

5. Homework aku x sentuh lagi. (bila nak buat ni weh!!!!)







p/s: aku x leh trima la dia buat aku mcm ni! T___T (lepak.nama pon crush pew kan.HAHA alam remaja. =,= chill wani!)

Monday, June 14, 2010

T.I.T.L.E

asal sedih no ni doe?!


Sabtu

pergi tiga kerja kawin.naik muak da makan nasi minyak je. =,= adeh.sorry la.tapi memang x sanggop dah!sampai pkol 3 balik parit raja, rumah nenek sebab hari jadi dia.sampai malam.ok, keadaan kat rumah nenek tu, teramatlah bez! adik beradik mak aku da la ramai kan, then, cucu cucu nenek aku pon maknanya ramai la kan.balik rumah sampai pukul 11 lebih.kemas pape yang patut, online kejap, then tido.


Ahad

siap-siap nak pergi JB. pakcik sedara nak kawin.ok sampai sana, lepak2 lama gila.jumpa la dengan sedara-sedara yang dari Indonesia (mcm x percaya kot. bak kata nenek aku, aku ada darah Radin.mcm kelakar, tp fakta.aku ingat dorang kat sana hidup susah.tapi kan, sebaliknya, sebab dorang tu loaded gila! kayass.lantak la.dorang da datang sini, the end of this year, kita yg dari M'sia datang sana kot. InsyaAllah~) dapat, dorang tu peramah habis! aku pon masuk gear 'gonjol' la.nasib aku ada 'gen' peramah kot. ;) memang bez gila.tu la, rasa macam x rugi je tengok crita indon. HAHA at least aku paham la dorang cakap apa.comel! ramai la gak, dalam 10 orang la sedara-sedara tu.balik malam.semua penat, aku pon masuk gear sebagai kakak sulung kemas la pape yang ptot,.lepas tu, lepak habis, terus la pengsan.xsedarkan diri. =,=" (rumah x de bibik ok!)


Isnin

pagi main komp.lepak2, ayah ajak balik Parit Raja. hantar barang (ole-ole daripada ma untuk sedara yang dr Indon tu.) sampai sana, masak2 utk makan petang, buat karipap (currypuff) WAHAHA.aku xtaw korang panggil kuih tu apa.tapi kalau nenek aku yang buat, xde orang dapat beat dia la! sumpah aku cakap! balik petang,mandi, sembahyang, n skarang tengah ngadap komp untuk update blog. DONE!


Selingan =,=

masa ahad malam tu aku off fone~ sebab ada sebab. pagi tadi aku pon on la fone. tgk ada 4 msg.pak long satu, maxis satu, Faizal satu n Amir satu. aku pon bukak la msg Amir dulu. "Wani, on ym" aku tgk tgk msg yang seterusnya.ok then aku tgk maxis bagi apa. sekali, "u have one mscall from 017*******" dalam hati, "no amir! urgen ke la mamat ni suruh aku on ym malam tadi?" aku pon agak sentap jugak lorh.apa je.dengan menggunakan account ms **** aku, tgk page dia.status and mood dia, dia cakap "i'm waiting". ok nak tunggu sape lagi pkol 12 tu?aku la kot.da msg yang aku dapat pon pukul 12 kot kan.dengan rasa bersalah yang menebal dalam hati terus la msg dia, (dia x reply) aku call dia (xangkat) ok, ada la dalam 2 mscall, 2 msg.semua dia x layan..sama ada dia x bgn tidur lagi or mmg dia tgh jammed dengan aku.pukul 1 lebih baru dia reply msg aku.

Dia : Aku ok je la weh,.xpayah nak sentap sangat.

Aku : Haha.takot! lol.mana taw daulat nnti kang.kau sumpah aku x pahal je.

Dia : kan aku dah cakap aku ok je

(ok, aku ada rasa aura aura nak naik angin di situ,.)

Aku : Woh..yela

Sampai malam ni, pukul 9:10 PM dia x reply msg aku lagi.aku rasa mcm sedih gila la kot.huahuahua. T__________T apa je aku da buat?sebab x online mlm td?x paham ke dey?! aku penat sangat smalam!huaaaahh!!stress sangat la weh.aku pon x taw da nak cakap apa.aku anggap dia abang sebab tu aku respect dia kan.sampai masa jadi mcm ni. urh?abang huh? HAHA. entah la.abang la kot. =,="


p/s : aku nak mintak maaf kat kau.n aku x kan ubah status kat ym + fb + blog + ms "i'm waiting too"





Wednesday, June 9, 2010

boleh ke ni?!

Forgive Me (brothers)

It's such a cold night
And it's so dark
Walking down the streets of memories

I'm here all alone
With no one by my side
It's only me thinking of you
With hands full of sin

Ho.. Allah here I come
Ho.. Allah I'm crying for forgiveness
Although I have betrayed you
So many times in the past
A lord, it's so fair for you to punish me

In the morning light
On a sunny day
Crying happy tears
Coz I'm free

I need you to guide me
Protect me don't ever leave me
Strengthen my faith light up my heart
With the light of iman

Ho.. Allah I want to thank you for saving me
Ho.. Allah thank you for giving me hope
I promise you I won't betray you
Any more a lord

I hope you'd always guide me
And lead me to happiness
With the ones you love
Together in paradise





lagu ni pernah jadi lagu fave pada satu ketika dahulu. =,=
jangan la terkejut kot.
lepak je.
kata nak taubat?!
(kita tengok sampai bila 'Wani' boleh bertahan!)
hwaiting!
huhu.
lagu kat atas tu semua lagu yang aku minat la ok.
telinga ni pon mcm xde masalah pon kalau kalau nak layan IKIM.FM
asal?x caya? adeh.
da la, aku pon mcm malas da nak layan phone sangat skarang.
baik baca benda benda yang boleh buat ilmu
(naaa,.who's talkin' rite now huh?wani ke ni?)
caya x caya, Fn! i love u.
encourage aku weh..
sesape je la k.
XD

huah!

asal sedih sangat ni doe?!
huahuahua.
penat.
memang rasa insaf gila baca Versus tu.
T___________________T

bila nak taubat ni Wani?!
bila da sampai seru.
wakakaka.
banyak la kau cakap mcm tu.
kalau malam ni tido x bangun mcm mana?
asal lak kalau x bangun?
alah, ma ada tolong kejutkan.
kalau da kaku x bernyawa?..
Apakah? Apa punya soalan ni Wani oi!?
KALAU la makcik.
emmm..ntah la ek.
adeh. Masalah besar!
TOLONG!!!!








ok.ayat yang kat atas tu,
memang buat aku x sioman da.
taakooot seyh.
manusia kene diberi peringatan selalu.
baru nak masuk dalam kepala otak ni kan?!
adeh. =.=
masalah besar ni weh.
T____T

cuak?!

huaaaahh.ok ok.lelaki sememangnya semua sama.da nama pon lelaki pew kan.aku nak membebel hari ni bukan sebab benda ni berlaku pada diri aku, tp kawan baik aku sendiri ok! da la weh, bagi gurls gurls yang baru naik, <-- untuk aku jugak sbenarnya okeyh! belajar je la weh.. (huahuahuahuahua!! nak gelak puas puas. mcm klakar gila! tapi fakta la tu kan, blajar je la.) alamak, kalau crush tu, xpayah la sentap sentap, lelaki boleh pasang 4, pmpuan lebih dari 4 kan? XD (ajaran sesat.mati aku kalau orang yang 'garang' tu baca) umo baru 16 tahun kan masing2 ni, adeh. =.=" xpayah la nak serius, buat buat main je la kalau nak jugak rasa 'benda benda' (couple?crush?) ni. (aura ayat 'player da kluar) tapi kan weh, betol taw, x payah nak amik serius la weh! tolong la. kawan je, buat mcm biasa. aku pon sama je, single lagi.da azam kan. hidup je, x mati pon xde laki kat sbelah. (sebenarnya ada, tp aku x couple dgn dia pon ok.kawan baik.kawan.) kalau kawan, xde masalah, kalau gadoh besar pon, kejap je sebab hanya la ikatan kawan.x lebih betol x? (bila la nak taubat ni wani!wahahaha.kata pon player kan Faizal?!)

kasimpulannya, xpayah la nak sentap sentap kalau ptos couple ke, crush ke, anggap je ni semua mainan hidup, gula dalam hidup, x caya, tgk la, kau ingat balik pkara ni masa kau bosan, yang kau nangis nangis, sedih sedih masa crush mesti kau gelak sendiri sebab kau akan rasa yang diri kau ni bodoh gila sebab nak sedih + nangis pasal ni. buat buang masa je,. kalau da ptos tu, first, cari kawan yang paling kau PERCAYA! nak luahkan, then buat benda yang kau suka lupakan kejap dunia kau. That's it. buat weh, apa yang aku suruh ni. then, cari kawan baru, x payah la nak gatal2 lagi nak contact dgn dia ok! ('da buang nak kutip balik'?! 'da ludah nak jilat balik'?! amik kau!ayat kureng da keluar.) tolong la jangan cari pasal dengan aku, kawan kawan aku. fine, aku pon bukan la 'baik' mcm kau, 'suci' mcm kau, tp, AKU X MCM KAU YANG BAGI HARAPAN, THEN TINGGAL. stop stop la weh, takut nnti kene pada diri sendiri ok. baru kau rasa mcm mana. aku taw kau baca blog aku kalau pon kau nak nyorok mcm mana pon dari aku.!~ aku da x main kan laki ok. tu semua zaman jahiliah!zaman tgh seronok. sekarang ni, kawan je la k. x payah nak pikir benda benda ni semua. cakap orang,. weh, cermin diri dulu boleh tak? (urgh!please lah!)

I'm DONE wiith it~
Chow! Salam!~

Sunday, June 6, 2010

adeh!

*sape baca post ni, wajib la dengar lagu the end of this post. =)

sakitnya. (inside and out)

what the hal?! (wakakaka.aku pinjam ayat kau Faizal!) Ok ok. Nak crita ni. Aku da x taw da apa yang da jadi selama ni. Well, of coz. Manusia berubah setiap masa. Tidak dapat disangkal lagi bahawa aku pon mengalami satu peralihan antara ____ ke ____ . Nemun, aku tidak melupakan mereka mereka yang pernah menjadi salah satu dalam hidup aku. Cakap terus terang la, aku sayang dorang lebih dari pakwe aku, ex-ex aku, dan mereka selepas keluarga dan kadang-kadang mereka lebih mengetahui sesuatu perkara tu dahulu sebelum keluarga aku. Tapi kan weh, sekarang aku rasakan yang mereka sudah berubah (atau aku yang da berubah doe? Cermin diri sendiri dulu baru cakap pasal orang lain okeyh!) Seolah-olah aku tidak pernah mengenali mereka di sebabkan cara mereka bertindak, cara mereka bercakap, cara mereka melayan aku. (apa aku merepek ni doe?! wakaka) okok, aku da memang da x taw apa da jadi, yang penting, sekarang masing-masing membawa haluan masing-masing. Nak cakap, aku sentiasa mendoakan kejayaan korang dan.. aku x pernah sekali lupakan korang. Serius, yang aku sedih sekali....................... wahaha. xde la, biar Dia je yang taw. Sebab aku selalu cerita dengan Dia je dalam doa. =) Aku malas nak crita yang bergelar manusia sebab aku da x percaya dengan sesiapa. =) [aku x kan mulakan 'game' kalau kau x mula dulu]


Thursday, June 3, 2010

about us





sumpah korang.aku rindu gila dengan korang! T^T

seperation are the wounds that we can heal..
but, memories are the pleasure that no one can steal in OUR heart.
ALWAYS..