Wednesday, November 24, 2010

yosh!

sey yoh!
YOHHHH!
hahahaha.
kejam ke aku?
jahat ke aku?
kau memang jahat lah wani.
ngaku jeee.
fine bebeh!
seJAHAT-JAHAT aku, aku pakai tudung.
tak free hair macam kau.
seJAHAT-JAHAT aku,
sembahyang aku cukup.
seJAHAT-JAHAT mulut aku,
aku tak KUTUK  belakang.
seJAHAT-JAHAT aku, 
yoooooosh!
sabar je kot wani.
sejak bila 'wani' tak boleh bawak bergurau ni?
sejak bila 'wani' berubah?
sejak masa tu. 
merepek! HAHA
end.


well, dalam hidup ni kita janganlah jadi jahat sangat.
mana ada aku jahat?
kau sakitkan hati kawan tu tak jahat ke namanya?
hahaha. dah la tuh wani. kau jugak yang cakap,
"daripada kau menyaiko orang, baik jaga diri sendiri"
sure. tapi dia yang mula dulu?!
hahaha. tak salah maafkan je salah orang tu baby.
calm down.

Monday, November 22, 2010

sedih la seyh!

nak cari sape ni?
hahahaha.
abang kau SPM wani.
tak kan nak kacau dia jugak?
Mana boleh aku spill benda besar dengan orang sesuka hati?
dengan amir je aku berani.
Dia SPM wani...
berapa kali nak kene cakap ni?
100000 kali boleh?
HAHA
kau buat lawak lah syal.
syal?sial?
cantiknya bahasaaaa.
well.
T-T
simpan je kot sensorang.
makan dalam nanti weh!
biar makan dalam daripada sakitkan hati orang yang kita sayang?
biar makan dalam daripada sedihkan hati insan yang bergelar sahabat?
woooooooooh.
hebat kau berbahasa malam ni?
well, you know me. xD
end.

Friday, November 19, 2010

tade mood!

apa yang kau dah buat lah wani?
huh?
????????????
pikir pakai otak bukan pakai kepala lutut!
marah diri sendiri?
ada lah 90%.
lagi 10%?
marah amir dengan ida.
huh?
tengok lah diri masing-masing!
aku dah tak taw nak cakap apa.
depresssssssssss sangat.
pagi tadi tak larat nak bangun sebab malam tadi la.
hal dorang. T-T
kenapa kene pikir?
bukan hal kau!
dorang akak and abang aku.
sejak bila eh?
sejak aku panggil dorang akak and abang.
again.
aku tak kisah je kalau nak dengar dari dua-dua belah pihak.
sumpah aku tak kisah.
masalahnya, aku pon macam tak paham.
hesh!
yang penting lah babe,
never spill this to anybody.
yakin?
I'Allah. I won't.
akan menjadi new wani eh?
yup!
manusia yang susah nak percayakan orang dan tak kan spill apa-apa dengan sesiapa pon.
deal.
case closed.
end.

Monday, November 15, 2010

thanks to him a lot.

masa kejap gila.
sangat kejap.
tak terasa pon dah setahun.
setahun akan datang sure aku punya masa pulak untuk memperjuangkan apa yang telah dipelajari?
untuk masa akan datang?
sue me.
babe,aku nak cakap something ni.
donno wethe kau baca or tak post ni.
tapi yang penting, aku nak cakap 
TERIMA KASIH berbanyaknya pada anda.
sebab?

dah banyak tolong aku?
sangat banyak la bang.

kau lah yang menaikkan semangat aku pada waktu aku tak dapat 8A masa PMR.
aku rasa kalau kau tade masa tu, 
entah dah jadi apa la sekarang aku ni.
seriously.
"Motivasi pakai otak bukan hati. Paham?"
"Nak kata bodoh, pandai dapat 6A.bukan tade A langsong."
wooohh.
sangat pedas.terpukul dengan kata-katanya.
grrr.
end.


*May you follow your dreams and always believe in yourself.
Keep your eyes on the stars and hope in your heart.
g'night sayang! 
May God bless you and study smart.
One week to go dear!
Hwaiting!

Friday, November 12, 2010

now what?

esh. salam~
uhuh?
now what?
mana pergi semua mood kau la.
c'monn.
apa dah jadi ni?
sesungguhnya, aku tidak sukakan akhir tahun.
are you kidding me wani?
nope.
seriously, i don't like it.
asal pulak ni weh?
sebab ada sebab?


nostalgila?
dah setahun huh?


*sigh*
sedih gila la sekarang.
need h** to cheer me up.
tapi dia dah tade untuk aku?
HAHA
T____T
end.

Wednesday, November 10, 2010

part 1 [bosan]

Tempat, kedai makan. Keadaan yang hampir dengan final exam dan perlu membawa buku ke mana-mana sahaja. Walaupun sedang ber'date'.

"You, free?"
"Uhuh? Okok lah. Ada apa?" mengerutkan sedikit muka sebab dah kelam apa yang dibacanya.
"Can I ask you something?"
"Obviously, you just did it my dear." menutup buku dan merenung gadis dihadapannya.
"Heh. Fine. Apa cerita ex you yang you sayang sangat tu eh?" straight sangat ke aku tanya ni. Like i care, yang penting sampai terus apa yang aku nak tanya.
"Err. Yang mana ni?" why now la baby? kan dah nak final exam...c'mon laa.
"Jangan lah buat-buat tak ingat pulak. You ni laa."
"Kenapa you nak taw? Jelous eh." senyum jahat dah muncul.
"You wish." ketawa terpaksa dipaksa buat.
"Lain macam je bunyi? Haha. She's doing fine. Alhamdulillah."
"so, you masih contact dia la ni?"suara yang semakin cuak.
"Why i can sense a jelous voice eh? ni kenapa mcm ada hard conversation between us? Kenapa ni?" tangan dah tarik gadis dihadapannya supaya duduk di sebelahnya.
Senyap.
Sepi.
Sunyi sambil memandang keadaan sekeliling.
"Are you ok honey?"
"I? ok je. Nampak macam tak sihat ke?"
Matanya sudah merenung dalam mata perempuan yang berada disebelahnya dan serta merta memeluknya dengan erat dan berkata,
"I know so much that you are not ok."
"Tell me something that i don't know la Arif."
"Kan dah agak. Mesti ada benda yang tak kene ni. Kalau tak, tak kan keluar soalan macam tu sekali."
Senyap.
"Enough. Drop the subject. I stress la dear. Cheer me up?" memberi senyuman yang boleh membuatkan ramai hati wanita cair macam lilin.
"Emmm? You hantar I balik?"
"Kenapa ni? Look at me." 
Speecless. Entah kenapa malam ni lebih banyak diam dan tidak seperti selalu kalau lepak dengan dia ni.
"Cuba bagi taw I kenapa you jadi macam ni? Dia ganggu you eh?"
Diam lagi dan lagi dan lagi. tanpa sedari, bening air matanya sudah mengalir.
Now what la Syafi? Huh.
"Jom, kita balik."
Bangun dan mengemas tapi dihalang oleh Arif yang terlebih dahulu tangannya pantas mengemas barang-barangnya.



*bersambung? HAHA aku boring gila!

Monday, November 8, 2010

messy!

Now what dear?
Owhhh man.
Please!
Give back my happiness.
T____T
Coolio kan?
Dia suruh jaga you guys mcm korang abang and kakak aku sendiri.
Sungguh la aku tak kisah.
Langsung langsung.
Tapi tolong laaaa.
Aku dah tak taw nak cakap apa lagi dengan korang ni taw tak.
"Take good care of him Oke dek.."
"Make sure dia always on track..jangan bagi dia trsasar.always remind her bout her future,her study and everything.my wasiat kat kau =p"
lol. Nampak macam benda simple.
But my heart's crying!
Balik laaaa macam dulu korang~~
May God bless you both.



*naa, now wani's talking.
sungguh aku tak kisah kau nak baca ke hape.
tapi tolong jangan nak kecoh-kecoh tanya aku 
apa yang dah jadi kalau jumpa face to face.
For you kak Ida kalau akak baca entri ni, 
wani nak cakap yang amir still sayang akak?
and for you la bang, i'll jalankan your wasiat. =')




Tuesday, November 2, 2010

bersabarlah hati

??
rilex sudah wani.
tabah.
???????


just enough ok.
wani dah penat.
sangat penat.

T________T